Rik Bos

Rik Bos

Chauffeur
Distributiecentrum Alphen a/d Rijn

 

Wat doe je bij Technische Unie?

Als chauffeur lever ik alle bestellingen op de juiste tijd en plaats af. Ik rijd op een zogenaamde bakwagen en breng onze technische producten tot op de werkplek van onze klanten. Als chauffeur ben ik ‘het visitekaartje’ van Technische Unie. Zo kom ik op veel verschillende plaatsen van bouwterreinen, winkels tot bij de mensen thuis. En de ene keer zit mijn wagen vol met boilers en buizen, de andere keer met bakken met klemmetjes.

Wat betekent ‘het visitekaartje’ zijn voor jou?

Elke dag ben ik op de werkplek bij onze klanten. Je leert je klanten zo echt goed kennen – en zij mij. Sommige klanten zie ik dagelijks en ben ik het eerste aanspreekpunt. Als er zaken zijn die anders geregeld moeten worden, wensen, vragen, etc., ik pak het gelijk op. Of als het groter is, geef ik het door aan mijn leidinggevende. Zo maken we onze service beter. Dat is ‘het visitekaartje’ zijn.

“Technische Unie besteed veel tijd
en aandacht aan veiligheid”

Hoe ziet je dag eruit?

Elke ochtend start ik op ons overslagpunt. Daar bepaal ik, met behulp van een PDA, de meest efficiënte route van die dag. Door een systeem, waar orders en artikelen gekoppeld zijn aan mijn route en vrachtwagen, kan ik de geschatte aankomsttijden bij mijn klanten goed bepalen. Tijdens het afleveren scan ik alle producten die ik aflever bij de klant. Zodra alles compleet is kan de klant tekenen. Ja, ook via de PDA. En zijn er afwijkingen in de levering, dan kan ik het makkelijk melden via dit systeem.

Zo’n hele dag onderweg, hoe zit het met veiligheid?

Technische Unie besteedt veel tijd en aandacht aan veiligheid. Zo hebben we speciale bedrijfskleding, werken we volgens strikte veiligheidsvoorschriften en is er veel aandacht voor veiligheid op de weg. Bijscholing is echt een belangrijk onderdeel, bijvoorbeeld op tijd je punten halen voor je chauffeursbewijs of tijdens de jaarlijkse chauffeursdag. Dan rijden we op circuits en oefenen we lastige situaties. Dat houdt mij scherp.

Terug naar het overzicht