Paula Reinders

Paula Reinders

Manager new business inkoop
Centrale kantoor Amstelveen

“Ondernemerschap! Voor mij is dat de combinatie van eigen initiatief met ambitie om jezelf te ontwikkelen” vertelt Paula Reinders. Paula creëerde de nieuwe rol van manager new business binnen inkoop, waar ze concepten als smart building verder uitwerkt. 

Wat doe je als manager new business inkoop?

Ik ben bezig met energiebesparing en energietransitie! Voor mij is de uitdaging om die trends te vertalen naar haalbare commerciële kansen voor Technische Unie. Out-of-the-box-denken en verder gaan dan we nu zijn gegaan. En dat is leuk, spannend en uitdagend. Dan juist is het super gaaf om in een organisatie te werken waar je de kansen krijgt om te pionieren.

Wat maakt je werk uitdagend?

De dynamiek van alle ontwikkelingen. Het is pionieren terwijl de normale business doorgaat en het geeft mij een kick als we relevant zijn en actueel. Waarbij we nadrukkelijk kijken naar de wens van de klant vandaag, maar ook waar hij morgen en overmorgen behoefte aan heeft. Nadenken over de toekomst, soms buiten de lijnen durven kleuren, grens opzoeken en goed blijven luisteren. Met smart building zijn er enorm veel kansen.

“Ik krijg veel vrijheid en autonomie om met alternatieven te komen.”

Smart building, klinkt interessant. Wat is het?

Duurzaam bouwen! Een smart building is een gebouw dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën en slimste systemen. Deze systemen communiceren en leren van elkaar om bijvoorbeeld op een milieuvriendelijke manier met klimaat, water en veiligheid om te gaan. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de slimme thermostaten die via internet ook deurbeveiliging, gordijnen en andere systemen aansturen. En dat scheelt weer in de kosten en brengt gemak.

Wat houd je geboeid?

Ik krijg veel vrijheid en autonomie om met alternatieven te komen. Er zijn brede kaders, maar daar binnen maak ik zelf het verschil. Strategie vind ik leuk en de focus op langere termijn. De manier waarop en hoe je het doet bepaal je zelf. Een slagvaardige organisatie bereik je door mensen die met vrijheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en resultaten kunnen omgaan.

Hoe kan jij het verschil maken?

Mensen maken het verschil en als je hier werkt dan weet je ook echt wat het betekent. De kansen en mogelijkheden om te ontwikkelen en het feit dat je gewaardeerd wordt. Er wordt geluisterd naar je ideeën. Ik voel me gehoord. Je moet in staat zijn om het te verwoorden, je krijgt een stem en dan krijg je een platform. Maar het begint met jezelf! Er wordt gestuurd op resultaten waardoor ik veel flexibiliteit ervaar en ik mijn werk en gezinsleven goed met elkaar kan combineren, ik heb jonge kinderen. Ik heb invloed en ben bij machte! En dat houdt me ook hier.

Terug naar het overzicht