Goede werk/privé balans voor chauffeur Arno

“Stabiele werktijden, dat is één van de redenen waarom ik voor Technische Unie koos” vertelt Arno Spoolder, chauffeur in Zwolle. Afgelopen mei is Arno bij ons gestart als chauffeur en wij spraken hem over zijn werk.

Hoe is het om chauffeur te zijn bij Technische Unie?

Goed! Ik heb bewust gekozen voor Technische Unie. Ik werk hier met klein materiaal, heb goede werktijden en het is ook nog eens dicht bij huis. Dit werk is wel wat intensiever met 50-60 stops per dag maar dat zorgt ook voor meer beweging. Ook dat is een bewuste keuze van mij geweest. Nu rijdt ik elke dag op een andere wagen en route, zo maak ik altijd een ander rondje en kom ik steeds nieuwe mensen tegen. En is er een keer geen route over, dan rijd ik de bulk ritjes of ga ik mee als bijrijder.

Ben je altijd al chauffeur geweest?

Nee, ik ben begonnen met een ICT opleiding, toen de koeriersdiensten in gerold en daarna pas op de vrachtwagen terecht gekomen. Toen reed ik voornamelijk dagritten in Nederland en gedeeltes van België en Duitsland. Nu ik dichter bij huis werk met stabiele werktijden heb ik meer tijd voor mijn gezin. Voor mij is nu de verhouding tussen werk en privé veel meer in balans.

Is de keuze voor Technische Unie de juiste geweest?

Ja zeker, het bevalt mij hier goed. Alles is goed geregeld, bijvoorbeeld het inplannen van je vrije dagen doe je zelf. Uiteraard in overleg maar je kunt het zelf plannen. Er is veel meer structuur hier. Voordat ik hier kwam werken heb ik eerst een dagje meegereden, kijken hoe het is en wat je hier doet en wist toen meteen dat dit de juiste plek was. Ik sta hier echt tussen de mensen, collega’s en dat wil ik blijven doen. Ik heb het hier dus uitstekend naar mijn zin.

Arno Spoolder, chauffeur, Zwolle
Publicatiedatum 24-3-2022

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!