Jordy van Oostwaard

Jordy van Oostwaard

Jordy van Oostwaard
Category manager inkoop Amstelveen

Welke rol speelt inkoop binnen Technische Unie?

Bij Technische Unie is inkopen een combinatie van relatiemanagement, productmanagement en onderhandelen. Intern vormen we samen met verkoop en marketing de basis voor onze commerciële organisatie. Extern zijn we de schakel tussen leveranciers en onze klanten.

Wat is jouw rol als category manager?

Als linking pin ben ik de verbindende factor tussen leveranciers en de markt. Voor zo’n 20 grote en middel grote leveranciers maak ik strategieën. Denk aan de assortimenten, prijsbepalingen en hoe we het in de markt gaan zetten. Op basis van o.a. klantonderzoeken, marktanalyses en interviews met leveranciers maak ik verschillende plannen. Met deze plannen kan ik om tafel met leveranciers om raamcontracten op te stellen voor het komende jaar.

“Met goed relatiebeheer maak je het verschil.”

Wat maakt inkopen bij Technische Unie interessant?

Het is dynamisch. Je moet flexibel zijn om snel te schakelen als dat nodig is en anticiperen op veranderingen. In deze veranderende markt en omgeving, zoek ik continu een goede balans tussen beschikbaarheid, assortiment, marge en omzet. En door een steeds kortere product life cycles is het belangrijk goed te luisteren naar de markt. Dat maakt het interessant.

Wat zijn jouw sterke punten?

Ik denk vooral relatiebeheer. Met goed relatiebeheer maak je het verschil. Ik ga voor het ‘samen’ doen en zoeken naar de win-win situatie, dat is voor elke leverancier anders. Dus maatwerk met de focus op resultaatgericht. En binnen Technische Unie werk ik samen met veel verschillende mensen en disciplines. Juist die dynamiek van verschillende culturen maakt dat relatiebeheer heel belangrijk is.  

Hoe zie jij je toekomst?

Ik blijf mezelf ontwikkelen en die ruimte is er ook. Ik begon als assistent inkoper en groeide inmiddels door naar category manager. Continu kijk ik samen met mijn manager naar waar ik over een paar jaar wil staan en wat daarvoor nodig is. Nu volg ik een hbo opleiding commerciële economie, daarmee kan ik weer alle kanten op. Zo ben ik zelf eigenaar van de stappen die ik hier doorloop. 

Terug naar het overzicht