Jesse Drost

Jesse Drost

Accountmanager
Verkoopkantoor Utrecht

“Betrokkenheid is de voorwaarde voor succes” vertelt Jesse Drost, senior accountmanager. Wij vroegen hem naar zijn uitdagingen, relatie met zijn klanten en toegevoegde waarde. Hieronder lees je er alles over.

Wat maakt je werk interessant?

Ik denk mee met mijn klanten over het verhogen van de efficiency van hun bedrijfsvoering. Het gaat daarbij om zaken als verkoop, diensten via internet en slimme logistieke oplossingen. Deze functie biedt bovendien volop afwisseling: je zit aan tafel met professionals in de installatiebranche op alle niveaus en het assortiment en onze dienstverlening blijft zich ontwikkelen. Je kunt als een echte sparringpartner voor je relaties fungeren.

Welke uitdagingen komen op je pad?

Inmiddels heb ik een groot aantal projecten gedaan. Denk aan het leveren van zeecontainers compleet met ingerichte magazijnstellingen, barcodescanners voor bestellingen in combinatie met een maatwerk bestelboek, leveringen op bouwkavels, het leveren van hulpmiddelen als kruiwagens en persoonlijke beschermingsmiddelen, etc. etc.

“Je kunt als echte sparringpartner
voor je relaties fungeren.”

Hoe ga je te werk?

Bij het opstarten en begeleiden van projecten, ga ik zo vroeg mogelijk in het traject in gesprek. Aan de hand van de wensen van onze relatie, samen met de klant bedenken we oplossingen voor een nog efficiëntere bestel- en materiaalstroom. Voor mijn relaties geeft dit een enorme besparing op arbeidsuren als bijvoorbeeld hun monteurs de materialen compleet en op maat geleverd krijgen op de juist plaats en het juiste tijdstip.

Wat is er veranderd door de jaren?

De functie accountmanager heeft zich enorm ontwikkeld. Elk project is op maat gemaakt en ik heb contact met veel verschillende mensen, werkvoorbereiders, monteurs, chauffeurs en de collega’s op de binnendienst. Alle contacten zijn even belangrijk om de processen tijdens de projecten te blijven optimaliseren. Dat maakt dat je zelf ook in ontwikkeling moet blijven. Ik vind het belangrijk om voor de volle 100% achter het bedrijf en de producten en diensten te staan die ik vertegenwoordig. Voor mij geldt dat bij Technische Unie al vanaf dag één.

Terug naar het overzicht