Erik van der Ploeg

Erik van der Ploeg

Erik van der Ploeg,
Manager verkoopkantoor Den Haag

Mensen en resultaten staan centraal: Je klanten, je team en de handel. We vroegen Erik van der Ploeg, manager in Den Haag, om iets te vertellen over deze veelzijdige rol. 

Waarvoor ben je als manager verantwoordelijk?

Voor mijn eigen vestiging ben ik eindverantwoordelijk voor de volledige profit & loss en stuur ik een team aan van 20-25 FTE waarvan 7 FTE direct. In feite ben ik (gevoelsmatig) eigen ondernemer, met de middelen van TU zoals, voorraad, kapitaal, een bedrijfspand en je eigen team. Met als doel dat het marktaandeel en de omzet jaar op jaar blijft stijgen. Daarnaast zijn er een aantal KPI's waarop de prestatie en resultaten van mijn vestiging worden beoordeeld.

Wat is het belangrijkste in je werk?

Netwerken! Zowel extern als intern. Het aangaan en uitbouwen van relaties met bestaande en nieuwe klanten. Feeling houden met de markt, weten wat er gebeurt en wat de markt doet. Kansen zien, creëren en benutten. Daarnaast houd ik contact met strategische leveranciers over marktontwikkelingen en te weten wat hun plannen zijn. Waar liggen de raakvlakken en waar kunnen we elkaar versterken.

 “Mensen laten groeien, het maximum
aan potentie eruit zien te halen.”

Wat betekent teamwork voor jou?

Het motiveren en aansturen van je eigen team en zorgen voor een gezonde teamspirit vind ik belangrijk. Daarvanuit kan in een aangename omgeving hard gewerkt worden om de beoogde resultaten te halen. Door goede communicatie weet iedereen wat onze doelen zijn, waar wij als Technische Unie en als vestigingen naar toe willen. En dat iedereen weet wat zijn of haar rol en bijdrage hierin is.

Mensen laten groeien, het maximum aan potentie eruit zien te halen. Met alle veranderingen om ons heen is het belangrijk dat collega's mee kunnen komen, relevant voor de organisatie blijven en zich in hun bestaande functie blijven ontwikkelen.

Waarin kan je als manager waarde toevoegen?

Luisteren en nieuwsgierig zijn en blijven, de klant echt leren kennen, weten wie hij/zij is, wat hun motivatie is en hun drijfveren zijn. Waar willen ze naartoe met hun onderneming en hoe willen ze dit doen? Als je dat weet dan kan je hierop aansluiten, suggesties doen, ideeën aandragen en zaken vanuit het portfolio van TU aandragen die versterkend en aansluitend zijn voor de klant. Maatwerk leveren dus!

“Veel ruimte voor eigen initiatieven
en lokaal ondernemerschap”

Waarin ontwikkel jij je als manager?

Ik ontwikkel mij het liefst zo breed mogelijk. Blogs, vlogs, webinars, zaken van deze tijd die je beter kan omarmen dan ontkennen. Maar ook zaken zoals coaching. Bewust meer luisteren en wat langer uitstellen van je eigen mening. Eigenlijk ontwikkel ik me iedere dag weer een beetje. Voorwaarde is dat je regelmatig, na een afspraak of andere gelegenheid, kritisch naar jezelf durft te kijken.

Wie is Technische Unie als werkgever?

Een uiterst prettige werkgever. Je bent onderdeel van een groot landelijk bedrijf, een bekend en sterk merk. We blijven mogelijkheden zien om ons te verbeteren en aan te passen op de veranderingen in de markt en de kansen die deze met zich meebrengen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven en lokaal ondernemerschap!

Terug naar het overzicht