Bineke Visser

Bineke Visser

Medewerker communicatie
Centraal kantoor Amstelveen

'Ik ben opgeleid tot secretaresse, maar was er al snel achter dat ik niet verder wilde in die richting. Bij een van mijn vorige werkgevers kon ik een ontwikkelingstraject volgen in de richting communicatie. Met die bagage begon ik in 2006 bij Technische Unie als medewerker communicatie.

Coördinator
De eerste zes maanden sprong ik overal bij waar nodig was. En ik kon blijven toen er een plek vrijkwam op de afdeling. Inmiddels ben ik coördinator van de Technoscoop: het productmagazine voor relaties van Technische Unie. Dit magazine komt tot stand in samenwerking met de afdeling inkoop en onze leveranciers. Ik begeleid het hele productieproces en neem een aantal redactionele taken voor mijn rekening. Daarnaast zijn er in de loop van de tijd andere taken bijgekomen, zoals het organiseren van het jaarlijkse sportuitje. Alle medewerkers zijn met hun gezin die dag van harte welkom. We bieden een gevarieerd sportief programma op een bijzondere locatie zoals de Beekse Bergen. Een dag waar veel collega’s jaarlijks weer naar uitkijken.

Sociaal
Technische Unie heeft een informele no-nonsense-cultuur, waarin ik me thuis voel. De sfeer op onze afdeling is bovendien heel erg collegiaal. En dat vind ik heel erg belangrijk. We stimuleren en prikkelen elkaar vanuit een hechte band. Dat geeft een gevoel van veiligheid dat ik bijzonder waardeer. Ook op een grotere schaal vind ik Technische Unie een heel sociaal bedrijf dat goed zorgt voor haar (oud) medewerkers. De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien, als je zelf maar aangeeft wat je ambities zijn. Ik heb in de loop der tijd diverse cursussen gedaan op mijn vakgebied, maar ook daarbuiten. En op dit moment ben ik in gesprek over het volgen van een individueel coachingstraject waarin ik me verder wil oriënteren op mijn loopbaan.

Carrière
Het valt me steeds weer op dat een lange carrière bij Technische Unie geen uitzondering is. Dat komt denk ik niet alleen omdat mensen zich thuis voelen in dit bedrijf, maar ook omdat er geïnvesteerd wordt in hun opleiding en ontwikkeling. Dat betaalt zich uit in beter opgeleide, gemotiveerde en loyale medewerkers.'

Terug naar het overzicht