Ronald Blankestijn

Ronald Blankestijn

Support manager
Centraal kantoor Amstelveen

'Sinds december 2010 werk ik als support manager bij Sonepar Nederland Information Services (SNIS), dé ICT unit van Technische Unie. Hier ben ik verantwoordelijk voor de afdelingen ‘database management en administration’ en development support voor de 2de lijns support. Met name het afhandelen van supportvragen had mijn aandacht. Toen daar eenmaal een stevig fundament lag, zag ik meteen nieuwe uitdagingen die ik kon oppakken. Waaronder de ondersteuning van het nieuwe e-commerceplatform dat Technische Unie ontwikkelt. Ik ben betrokken bij het ontwikkelen van tools en procedures om problemen te signaleren en te rapporteren aan het ontwikkelteam. Verder maak ik de planning voor de inzet van onze medewerkers en stuur ik het testteam aan dat zich bezighoudt met functioneel- en performace testen.

ICT-kennis
Hiervoor werkte ik als consultant bij een grote detacheerder en als hoofd automatisering van een bedrijf in de vrijetijdssector. Toen ik het gevoel kreeg dat mijn ontwikkeling stil stond, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. En die vond ik bij SNIS. In mijn huidige functie zie ik kans verder te werken aan mijn ontwikkeling als ICT’er. Technische Unie is een bedrijf dat veel ICT-kennis zelf in huis haalt. Neem bijvoorbeeld de website,alle daaraan gekoppelde functionaliteit is grotendeels in eigen huis ontwikkeld. En door een intensieve samenwerking met een softwarehouse dat veel expertise inbracht bouwde onze medewerkers snel nieuwe kennis op. Zo zijn er steeds interessante projecten waaraan je een bijdrage kunt leveren. Van klein tot groot en van kantoorautomatisering tot e-commerce en datawarehouses. Als je zelf het initiatief neemt, ligt er een wereld voor je open. En SNIS ondersteunt je met ruime mogelijkheden voor scholing en ontplooiing.

Loyaliteit
De loyaliteit van Technische Unie en SNIS medewerkers vind ik een opvallend aspect. Dat draagt bij aan een prettige, stabiele werksfeer, en zorgt er voor dat de opgebouwde kennis binnen het bedrijf blijft. Samen met de open cultuur en benaderbaarheid van collega’s maakt dat je hier heel veel van elkaar kunt leren.'

Terug naar het overzicht