Robert Jan Ramhorst

Robert Jan Ramhorst

“Kennis zit heel breed in de organisatie” vindt Robert Jan Ramhorst, verkoopleider Amsterdam. Als manager verkoop binnendienst (verkoopleider) ben je een echte spin-in-t-web. Wij spraken met Robert Jan over deze brede functie met veel verschillende rollen.

Hoe omschrijf je het beste je functie?

Het is mijn verantwoordelijkheid het verkoopkantoor zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor afspraken met klanten en leveranciers en bewaak ik de doelstellingen van ons verkoopkantoor. En dat doe ik samen met mijn team. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen op  o.a. het gebied van plannen en organiseren, het vraagt een flexibele aanpak van werken. Dat maakt deze functie uitdagend.

Je werkt hier nog niet zo lang. Wat is je opgevallen?

Hoeveel kennis er aanwezig is, over klanten  en leveranciers. Wij weten wat zij belangrijk vinden en stemmen o.a. onze commerciële activiteiten daar op af. Maar ook dat je het samen moet doen, samen met het team in het servicecentrum, de binnendienst en buitendienst. Het is nu aan mij om zowel mijn team als de klanten en leveranciers beter te leren kennen om echt maatwerk te leveren.

“Ik merk de bereidwilligheid in mijn team
en dat helpt om vooruit te denken.”

Wat is teamwork voor jou?

Samenwerking! Zowel op je eigen kantoor als daar buiten.  Door efficiënte samenwerking komen we tot nog beter prestaties. Zo kunnen we elkaar meer online opzoeken om nog sneller en breder kennis te delen. Daarnaast wil ik dat ieder teamlid zijn verantwoordelijkheden kent en pakt en dat we elkaar daarin versterken. Ik merk de bereidwilligheid in mijn team en dat helpt om vooruit te denken.

Wat kunnen we nog van je verwachten?

Vooral een positieve bijdrage aan de sfeer en ontwikkeling van mensen in mijn team. Maar ook aan mijn eigen ontwikkeling in deze leidinggevende rol. Wat kunnen we verbeteren, welke contracten kunnen we afsluiten, kijken naar nieuwe relaties en kansen in de markt. Heel breed dus en toekomst gericht. Voorlopig nog genoeg uitdagingen! 

Terug naar het overzicht