Peter van der Blom

Peter van der Blom

Peter van der Blom
Senior productmanager elektrotechniek

“Een gezonde handelsgeest en analytisch vermogen is belangrijk binnen inkoop” vertelt Peter van der Blom, senior productmanager (SPM). Peter groeide intern door naar verschillende inkoopfuncties. Hij weet ons alles te vertellen over inkoop bij Technische Unie.

Hoe ziet je dag eruit?

Heel afwisselend! De ene dag ben ik veel buiten de deur, bezoek ik beurzen of (potentieel nieuwe) leveranciers. De andere dag voer ik samen met de productmanagers belangrijke leveranciersgesprekken of heb ik interne overleggen over marketing, projecten en met mijn team.

Wat maakt je werk uitdagend?

Ik ben actief betrokken bij het bepalen van de strategie van de afdeling. Deze vertaal ik vervolgens samen met het beleid van de organisatie naar mijn team. Het is een leidinggevende functie waarin ik vooral op een coachende manier leiding geef. Ik heb goed contact met het team, ondersteun daar waar nodig en laat ze vooral zelfstandig werken.

“We streven met onze leveranciers naar een lange termijn relatie.”

Welke rol heeft inkoop binnen Technische Unie?

Inkoop heeft een centrale rol binnen de organisatie en we streven met onze leveranciers naar een lange termijn relatie. Door samenwerking met afdelingen als verkoop en marketing, klantonderzoek en marktanalyses bieden we leveranciers een goed en breed platform om hun producten te presenteren aan onze klanten. Inkoop bij Technische Unie staat nooit stil.

Wat zijn je doelen voor de aankomende jaren?

Het is mijn doel om de kennis en ervaringen van vorige functies en afdelingen te delen met mijn team. Zo professionaliseren we inkoop nog verder. Daarnaast houd ik de kansen en ontwikkelingen in de markt, samen met mijn team, nauwlettend in de gaten om vervolgens daarop met elkaar de juiste strategie te bedenken en toe te passen.

Terug naar het overzicht