Peter van der Blom

Peter van der Blom

Peter van der Blom
Senior productmanager sanitair en klimaattechniek

Op zoek naar nieuwe persoonlijke uitdagingen, groeide Peter van der Blom, senior productmanager, de afgelopen jaren door naar verschillende inkoopfuncties. Hij praat ons bij over zijn keuzes en internationale kansen bij Sonepar.

Na zoveel jaar nog steeds bij Technische Unie, wat is het geheim?

Technische Unie is een onderneming die volop in beweging is. We zitten midden in een digitale transformatie en ook verkoop én inkoop zijn volledig in transitie. De continue verandering en daaraan een waardevolle bijdrage mogen leveren, maakt dat het eigenlijk nooit saai is.

Wat is het leukste onderdeel van jouw functie?

Inkoop staat nooit stil, de ontwikkelingen op productgebied gaan snel. Het contact met leveranciers, verkoop, alle interne afdelingen, maar ook met onze klanten, maakt dat we als inkoop centraal in de business staan. Daarnaast vind ik het coachen en begeleiden van collega’s die midden in deze veranderingen zitten zeer uitdagend. Zorgen dat iedereen zijn of haar expertise in kan zetten in de juiste functie en hun eigen kracht zetten. Daar haal ik veel voldoening uit.

“Veel meer met elkaar digitaal samenwerken”

Welke kansen biedt Technische Unie jou nog?

Al werk ik inderdaad al heel wat jaren bij Technische Unie, nog steeds weet het bedrijf mij te binden en boeien. Begonnen als productmanager, toen verantwoordelijk geweest voor het opzetten van de nieuwe inkoopafdeling Special Products (op dit moment onderdeel van inkoopgroep New Business) en nu senior productmanager. Een mooie loopbaan al zeg ik het zelf.

Waarin zie jij dan nog je uitdagingen?

Vooral de Technische Unie brede én internationale projecten zijn nu heel uitdagend. Zoals ik al zei zit Technische Unie in een digitale transformatie. Alle afdelingen gaan over op nieuwe systemen en veel meer digitaal met elkaar samenwerken. Voor Inkoop ben ik bijvoorbeeld aangeschoven bij het SAP project. Kijken naar alle processen, waar kan het slimmer, wat werkt beter, hoe richten we het systeem zo in dat we ook over een aantal jaren nog steeds efficiënt samenwerken.

“Management development programma waarbij internationale teams samenwerken”

En welke internationale uitdagingen heb jij nu?

Technische Unie is onderdeel van Sonepar, een wereldwijde technische groothandel. Om de expertise en ambities van collega’s over de hele wereld goed te benutten is Sonepar Junior Committee (SJC) opgericht. Een soort management development programma waarbij internationale teams samenwerken aan opdrachten vanuit het Sonepar hoofdkantoor.

Wat is jouw rol hierin?

Voorheen was ik teamlid en betrokken bij het onderzoek, het presenteren van de bevindingen en bij het implementeren van de uitkomsten. Nu ben ik voorzitter en zit ik wat meer op het proces, de structuur en het aansturen van het team. De cultuurverschillen, tijdsverschillen, vanuit verschillende disciplines en het op een hoger niveau samenwerken, maakt het heel leerzaam allemaal. Het traject is echt een mooie ervaring dat ik meeneem voor de rest van mijn carrière.

Hoe ziet die eruit ‘de rest van mijn carrière’?

Voorlopig zit ik nog goed, ik ben net gestart binnen een nieuw team. En hoe de toekomst eruitziet, we zullen het zien. Zolang Technische Unie mij blijft uitdagen om steeds te vernieuwen, te ontwikkelen en het beste uit mijzelf te halen, kan ik mij geen betere plek wensen dan hier te blijven werken.

Terug naar het overzicht