TU duurzaam

Samen maken wij de toekomst mogelijk. Dat is wat ons bedrijf definieert. Wij zijn Mogelijkmakers. Dat zijn we voor de technische sector die Nederland mooier, slimmer en duurzamer wil maken. Elke dag vragen wij onszelf af hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan een klimaatneutraal Nederland en een circulaire bouweconomie.

Hoe maken we het verschil?

Wij maken het verschil met waardevol advies aan onze klanten. Met het bieden van duurzame producten, (totaal)oplossingen en (circulaire) diensten. En met een steeds duurzamere bedrijfsvoering. Alles onder enthousiaste aanvoering van ons Team Duurzaam. 

Bekijk hieronder de aflevering van Van Passie naar Droombaan (RTL4) waarin collega's uitleggen hoe duurzaamheid een rol speelt in hun werk.

Waardevol advies 

Onze ambitie is om de groenste kennis- en distributiepartner te zijn. Gasloos, CO2-neutraal, Nul op de Meter en circulariteit worden het nieuwe normaal. Wij werken continu aan onze kennis hierover, om onze klanten goed te kunnen adviseren. Over producten, maar het liefst over totaaloplossingen! Zo helpen we onze klanten stap voor stap energie duurzaam op te wekken én het energieverbruik terug te dringen.  

Duurzame producten  

Natuurlijk levert Technische Unie alle mogelijke producten en oplossingen om huizen en gebouwen te verduurzamen, zoals zonnepanelen, warmtepompen, omvormers en zonneboilers. Voortdurend scannen we de markt af naar nieuwe innovaties om deze zo snel mogelijk in ons assortiment op te nemen.  

(Circulaire) diensten 

Via TU Campus delen we onze kennis in de vorm van klanttrainingen, gericht op nieuwe ontwikkelingen. Denk aan het installeren van zonnepanelen of warmtepompen. Ook ons inspiratiecentrum Duurzaamheid is een bron van kennis en inspiratie. Hier werken we nauw samen met onze leveranciers om de nieuwste trends en ontwikkelingen te laten zien.  

Logo TU Campus Technische Unie   Foto inspiratiecentrum duurzaamheid Technische Unie    

We willen ook zorgen dat grondstoffen, materialen en producten hun waarde behouden. Samen met klanten en leveranciers onderzoeken we hoe circulariteit kunnen inbedden in de keten leverancier-groothandel-installateur-eindgebruiker. Dit doen we al: 

  • Oude pompen zamelen we in bij klanten zodat de leverancier ze kan recyclen en de materialen en grondstoffen kan hergebruiken. 
  • Wastafels en wasmachinekraantjes uit een renovatieproject zijn gereviseerd en teruggeplaatst in het gebouw.   
  • Circulaire noodverlichting as a service. De gebouweigenaar koopt een dienst (de noodverlichting), de installateur zorgt dat het werkt, de leverancier recyclet defecte onderdelen en Technische Unie verzorgt de logistiek.   

 

Lees het interview met algemeen directeur Jan Ferwerda.

Bedrijfsvoering 

Naast alles wat we doen voor klanten, werken we ook aan de verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering. Zo rijden we met steeds meer elektrische vrachtwagens. We scheiden ons afval op alle vestigingen. We zamelen oude tl-buizen en armaturen in op onze logistieke overslagpunten en distributiecentra. Daarnaast stimuleren we onze collega’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en maken afspraken over hun bijdrage aan een betere samenleving privé of op het werk.   

Team duurzaam  

Speciaal voor vraagstukken op het gebied van duurzame oplossingen hebben we een actief multidisciplinair team binnen Technische Unie: Team Duurzaam. Zij hebben dagelijks contact met onze klanten, leveranciers en collega’s over dit onderwerp en dragen daarmee bij aan een duurzamer Nederland.

Duurzame vacatures bij Technische Unie 

Wil jij ook bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Technische Unie heeft altijd vacatures op het gebied van duurzaamheid. Je kunt onze andere vacatures bekijken of een open sollicitatie sturen.

Meer informatie vind je op onze pagina over Duurzaamheid of op LinkedIn.