Zomer transformatie bij Technische Unie

Surfen op de golf van technologische verandering. Hét uitgangspunt voor onze Summerschool dit jaar. Jezelf blijven ontwikkelen staat centraal bij Technische Unie, ook in de zomer. Dit jaar leerden we alles over onze digitale transformatie.

Nieuwe mogelijkheden ontdekken

Pakkende key notes, boeiende workshops en een visionair als spreker om de dag mee te beginnen. Christian Kromme, TEDx spreker, daagde ons uit te denken als een surfer om op de volgende golf van technologische verandering te springen. In hoeverre zijn we in staat om anders te kijken naar veranderingen en onze mogelijkheden te ontdekken? Ter plekke vulde iedereen een zelftest in dat antwoord bood op zijn vraag.

Runner of Changer?

Onze programmamanager Transformatie TU, Robert van Kalsbeek, nam ons mee in de veranderingen die Technische Unie doormaakt op digitaal gebied. Deze veranderingen vragen om zowel runners als changers. De vraag was, welke ben jij? In een workshop gingen we verder in op omgaan met veranderingen en feedback geven. Twee acteurs speelden herkenbare situaties uit ons dagelijks werk na en de groep kon de 'scene' stopzetten om aan te geven hoe het anders kan. Met elkaar in gesprek gaan is en blijft belangrijk. 

Een succes

“Je hebt na deze dag een duidelijker beeld van wat ons de komende jaren te wachten staat” en “Ik zie het als een wake-up-call” of “Je spreekt veel collega’s uit verschillende disciplines, dus je krijgt een goed beeld wat er bij anderen speelt”, zomaar wat enthousiaste reacties van collega’s die erbij waren. Kortom, het was weer een succes. En iedereen neemt wel iets mee naar huis na de Summerschool: Inspiratie, informatie, energie.

Team Technische Unie
Publicatiedatum 26-8-2019

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!