Veranderaar binnen IT

Interesse in computers begon al toen Amarja klein was. Haar ouders hadden één van de eerste PC's die commercieel beschikbaar was in Nederland. Het is dan ook niet heel vreemd dat zij al jaren werkt in de IT. Nu werkt ze alweer een half jaar bij Technische Unie als Manager Infrastructuur.

Heb je werkelijk alleen maar in de IT gewerkt?

Eigenlijk wel! Tijdens mijn studie Neurobiologie wist ik al dat ik daar niet in verder wilde. Ik rolde daarna meteen de IT-wereld in als veranderaar, ook wel projectleider genoemd. Daar leerde ik veel over de business en die combinatie van techniek en hoe je de business daarmee kunt helpen is voor mij een blijvende uitdaging. Met als gevolg dat ik altijd binnen de IT werkzaam ben gebleven.

Ben je een echte techneut?

Nee, ik heb wel genoeg kennis om de engineers te begrijpen en te helpen daar waar nodig. Ik leer echt heel veel van onze hen, samen kijken we naar welke veranderingen nodig zijn voor de toekomst, waar we de werkdruk kunnen verminderen door beter te plannen en dat business breed.

Wat is jouw rol bij Technische Unie?

Nu focus ik mij vooral op contractonderhandelingen voor de vernieuwingen die we gaan doorvoeren. Dan moet je rekening houden met veel processen binnen TU. Dat ligt mij goed, misschien omdat ik binnen alle aspecten van IT heb gewerkt snap ik waar het over gaat en wat er moet gebeuren. Mijn doel voor dit jaar is samen de verandering aan gaan, zoals ik hierboven beschreef. Dan kunnen we gaan starten met de technische professionalisering.

Wist je dat er bij Technische Unie zo’n grote IT-afdeling was?

Nee, ik kende Technische Unie niet goed. Via LinkedIn zag ik de vacature, deze sloot helemaal aan op mijn CV. Ik heb contact gelegd en binnen twee weken zat ik hier. Als je dan start, is het belangrijk om te weten hoe het team denkt over de huidige omgeving (technisch en menselijk). Mijn eerste weken heb ik een Poll uitgezet met de vraag: “Waar moeten we mee Stoppen, Starten, Doorgaan”. Dat geeft een heel goed beeld en heb ik als basis gebruikt voor de plannen voor de toekomst. Verder vind ik het belangrijk mooie prestaties samen te vieren.

Hoe kijk je terug op je eerste maanden?

Nu een half jaar verder, kijk ik met een goed gevoel terug. Iedereen gaf mij een welkom gevoel. Niets is te veel, alles is goed, heel fijn om te werken met zo’n leuk team in een goede sfeer waar plaats is voor humor. Ik ben mij bewust dat ik een vrouwelijke manager ben op een mannenafdeling. Daarom vind ik aandacht voor inclusiviteit en diversiteit belangrijk. Tijdens het zoeken naar nieuwe collega’s zal ik altijd gaan voor de beste kandidaat, met een open mind. Iedereen is welkom, er is respect voor elkaar, er is sprake van gelijkheid.

Amarja Niehof, Manager Infrastructuur, Amstelveen
Publicatiedatum 16-8-2021

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!