Toekomstgericht leren en werken

“Mijn oriëntatie is op Technische Unie gericht, hier wil ik mij verder ontwikkelen” vertelt Sander Megelink, accountmanager Deventer. Op zoek naar verbreding in zijn werkgebied, besloot Sander weer te gaan studeren. De keuze viel op Bedrijfskunde.

Wat voegt deze studie toe aan jouw werk?

“In mijn ogen de ideale studie omdat je alles leert over verschillende facetten binnen een bedrijf; bedrijfskundige, bedrijfseconomische en juridische thema’s. Daarnaast richt deze studie zich op processen, wat direct toepasbaar is in mijn werk. Onlangs kreeg ik bijvoorbeeld een opdracht over procesoptimalisatie. In dit geval keek ik samen met een klant naar hun bestelproces. Waar kan het slimmer en sneller. Door het proces in kaart te brengen en opnieuw te kijken naar ieders rol hebben we het uiteindelijk anders in kunnen richten. Nu liggen de taken en verantwoordelijkheden bij de juiste persoon en op de juiste plek.”

Hoe is het om te studeren naast je werk?

“Ik ervaar dat als pittig maar ook wel prettig. Het kost mij veel vrije tijd en ik moet echt gestructureerd bezig zijn met mijn huiswerk. Maar daarentegen werk ik niet met fictieve bedrijven, maar in een vertrouwde omgeving. Omdat alle modules betrekking hebben op de Technische Unie. Bovendien kan je de dingen die je leert al heel snel toepassen in je dagelijkse werk. Daardoor merk ik nu al dat ik profijt haal uit de studie.”

Wat hoop je te bereiken met deze studie?

“Door mijzelf te blijven ontwikkelen hoop ik door te groeien binnen Technische Unie. Niet specifiek gericht op een functie of afdeling, maar stil zitten kan ik niet. En dat hoeft gelukkig ook niet bij Technische Unie. Wat ik mooi vind is om collega’s die hier al lang werken mee te nemen in een andere manier van denken en doen. Laten zien dat dingen ook anders kunnen. Gelukkig staat iedereen daar voor open.”

Voorlopig blijf je dus bij Technische Unie?

Ja dat is wel de bedoeling. Ik ben nu 27 jaar en ik hoop voor mijn 30ste mijn studie bedrijfskunde te hebben afgerond. Wat daarna volgt weet ik nog niet. De keuze voor deze studie is gemaakt op de toekomst. Bij Technische Unie is er in ieder geval veel mogelijk om mijzelf te ontdekken en te ontwikkelen. En die kansen pak ik dan ook met beide handen aan.

Sander Megelink, accountmanager Deventer én deeltijd student Bedrijfskunde
Publicatiedatum 09-11-2020

 

Terug Delen

Goed bezig Sander; het is nl. best zwaar om naast een meer dan full-time baan als accountmanager ook de tijd en energie te vinden om deze studie te doen. Goed voorbeeld en keep up the spirit.

Voeg jouw reactie toe!