Starten tijdens de intelligente lockdown

Net als elke maand verwelkomen we ook nu nieuwe collega’s. Maar hoe is het eigenlijk om te starten bij Technische Unie in deze bijzondere tijd? We vroegen het aan Jordy, productmanager licht bij inkoop en Rick, vestigingsleider van overslagpunt (OP) Deventer.

Digitale kennismaking

“Op 1 april ben ik gestart bij Technische Unie”, vertelt Jordy. “Voor de intelligente lockdown had ik mijn laatste sollicitatiegesprek. Toen gaven we elkaar nog een hand, dat is nu echt ondenkbaar. Tussen het laatste gesprek en mijn eerste werkdag belde mijn manager, om mij gerust te stellen dat ik gewoon op de afgesproken datum kon starten in Amstelveen. Dat vond ik fijn om te horen.

“Mijn eerste werkdag zat ik alleen met mijn manager op de afdeling. De dagstart gebeurde digitaal, zo werd ik voorgesteld aan mijn collega’s en andersom. De dagen daarna heb ik digitaal verder kennis gemaakt met iedereen. Vanaf dag 1 werk ik 50% thuis en 50% op kantoor en dat gaat goed. Ik weet collega’s te vinden voor vragen en heb inmiddels met mijn directe collega’s digitaal en in levenden lijve contact. Tijdens een digitale vrijmibo leerde ik mijn collega’s nog beter kennen.

“Het inwerken is op deze manier goed te doen, al mis ik soms wat dynamiek. Mijn onboarding is grotendeels digitaal. Daarnaast heeft Technische Unie maatregelen genomen om een veilige werkplek te creëren en dat wordt goed gecommuniceerd via intranet.”

Veilig gevoel

Rick werkt binnen distributie, hoe heeft hij zijn start bij Technische Unie ervaren? Rick: “Mijn gesprekken met TU waren midden in de coronaperiode. Eerst per telefoon een algemene kennismaking, daarna digitaal en toen fysiek in distributiecentrum Alphen aan den Rijn. Alles was daar goed geregeld: geen handen geven, anderhalve meter afstand aanhouden, etc.

“Op 15 juni begon ik bij TU. De eerste dag bij OP Deventer, daar maakte ik kennis met alle collega’s. Staand in een kring, met afstand tussen elkaar, werd ik voorgesteld. De maand daarna ben ik in de leer gegaan bij OP Nijmegen. De vestigingsleider daar is mijn ‘buddy’. Hij leert mij alles over TU en hoe we zaken regelen. Met andere vestigingsleiders en mijn leidinggevende heb ik vooral digitaal contact. Op de vloer zelf werk je nauw samen met collega’s. Daarom is het goed geregeld met loopmarkeringen, desinfecteerpompen, etc. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld.”

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!