Passie voor industrie

Met een gezonde interesse in techniek sprong Jos de Bonte twee jaar geleden aan boord bij Technische Unie. De industrie, daar ligt zijn passie. Je weg weten te vinden tussen echte techneuten en commerciële uitdagingen, de juiste mix voor Jos.

Waar heb je het over met je klanten?

Het is een wereld met veel techniek, ik ben geen echte techneut maar ik heb genoeg kennis om mee te praten en mee te denken. Daarbij gaat het om oplossingen bedenken, de klant wil kunnen sparren over de richting en welke fabrikant daarbij aansluit. Maar ook als een machines niet draait door een storing bellen ze ons, dan moet er snel een oplossing komen. Samen met de binnendienst zoeken we naar een oplossing en als echte Mogelijkmakers vinden we die vrijwel altijd. We gaan daarin ver en maken gebruik van ons uitgebreide netwerk van klanten en leveranciers. Daarnaast bespreek ik de (logistieke) processen van de klant, wat kan slimmer, sneller of efficiënter en waarin kan ik helpen. Ook duurzaamheid en circulariteit spelen een steeds grotere rol binnen industrie.

Hoe ziet jouw week eruit?

De week start ik met overzicht maken in mijn klantenbestand, wat gaat goed en wat of wie heeft aandacht nodig. Meestal plan ik op dinsdag en donderdag mijn klantbezoeken, nu natuurlijk veelal digitaal. Woensdag staat vaak in het teken van kennisdelen en ontwikkelen. Overdag als een strategisch leverancier zijn nieuwste producten en oplossingen bespreekt en ’s avonds tijdens mijn opleiding Technische bedrijfskunde. Natuurlijk is er ook tijd voor de administratie, welke afspraken heb ik gemaakt, gespreksverslagen, condities die afgesproken zijn, etc. alles wordt nauwkeurig vastgelegd.

Hoe bevalt het bij Technische Unie?

Het is een fijne werkgever. Ik krijg het vertrouwen mijn werk zelf in te delen, zeker nu met alle maatregelen rondom COVID19 werkt dat erg prettig. Het is een groot bedrijf maar ik werk in een klein team, heb daarnaast makkelijk contact met collega’s in heel Nederland en vind het super dat we vaak (digitaal) samenkomen om kennis te delen. Bij Technische Unie zie ik nog voldoende uitdagingen als accountmanager, maar op termijn wil ik doorgroeien naar een leidinggevende functie. Wat en hoe precies is nog niet concreet voor mij en hangt ook af van de kansen die ontstaan.

Jos de Bonte, accountmanager industrie, Rotterdam
Publicatiedatum 8-2-2021

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!