Ontwikkelen bij inkoop

Uitdagen! Dat is wat we doen bij Technische Unie. We dagen onze collega’s uit om het beste uit zichzelf én hun werk te halen. Alleen door voortdurend te ontwikkelen kom je verder. We spraken Yorrick Bakker, hij werkt op de afdeling New Business. Een inkoopafdeling die nieuwe diensten en assortimenten introduceert, vooral gericht op MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).   

Wil jij jezelf even kort voorstellen?

Natuurlijk! Mijn naam is Yorrick, medior productmanager op de inkoopafdeling New Business. Voor Technische Unie werkte ik als junior inkoper en deed ik veel met het seizoensmatig en projectmatig inkopen. Met die ervaring ben ik bij Technische Unie gekomen, om specifiek in te kopen op verzoek van de klant.

Kun je wat meer vertellen over je afdeling?

New Business bestaat uit SIG (speciale inkoop groep) én New Business. SIG behandeld klant specifieke aanvragen en smart home. Zij werken vooral met nieuwe leveranciers. New Business heeft contact met huidige leveranciers en focust op assortimenten wat bijdraagt aan het verduurzamen van huizen, zoals zonnepanelen, warmtepompen), e-mobility (laadpalen), MVO, etc. Samen willen we de groenste kennis en distributiepartner zijn.

Wat is jouw rol?

Ik sluit aan op het stuk MVO en vooral circulariteit. New Business heeft als doelstelling om 2000 circulaire artikelen op te nemen in het assortiment. En ik ga in gesprek met bestaande leveranciers over hun circulaire producten, welke hebben zij, welke kunnen wij aanbieden op onze site, hoe zorgen we online dat ze herkenbaar zijn als circulair, welke circulaire artikelen kunnen we aanbieden als alternatief voor ‘reguliere’ artikelen, etc. Zo kom ik erachter dat veel leveranciers al een eind op weg zijn met circulariteit. Nu is het belangrijk om iedereen daarvan op de hoogte te brengen.

En, hoe bevalt het je?

Het bevalt heel goed. We zijn bezig met ‘nieuwe’ dingen en dat is leuk. Het daagt me uit om me in circulariteit te verdiepen en te ontwikkelen. En er is nog veel te doen; denk aan het ontwikkelen van een logo om circulaire artikelen aan te duiden, tweedehands spullen verkopen, etc. Ik werk in een leuk klein maar hecht team. Ik krijg veel vrijheid om mijn dag zelf in te delen. We overleggen regelmatig en leren van elkaar. Voorlopig ben ik hier nog niet uitgeleerd.

Yorrick Bakker, productmanager New Business, Amstelveen
Publicatiedatum 22-4-2020

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!