Ondernemerschap leidde tot een mooi project

Bij Duurzaamheid dacht ik aan windmolens en zonnepanelen” zegt Nienke Gielen, student bedrijfseconomie. “Nu weet ik wel beter. Het project bij Technische Unie heeft mij meer inzichten gegeven.” Nu Nienke even niet naar school mocht zocht ze een stageplek om kennis op doen. Die ondernemerschap bracht haar een interessant project, veel nieuwe leuke contacten, een kijkje in de keuken bij Technische Unie en veel kennis van duurzaamheid. Win-Win als je het mij vraagt.

Wat ontzettend leuk dat je er bent, maar hoe kwam je hier terecht?

“Mijn vader is klant en vertelde over Technische Unie. Ik maakte kennis met Paul Kleijn, manager verkoopkantoor en er was meteen een klik. Ik voelde mij direct welkom. Leuk om met Paul mee te kijken, welke cijfers stuurt hij op, hoe pakt hij zaken aan op de werkvloer, echt inzicht krijgen in de praktijk. Hier staat de deur altijd open, je mag binnenlopen, initiatieven aandragen en nemen.”

Aan welk project ben je gaan werken?

“Klanten ontzorgen, adviseren en ondersteunen met de energietransitie die ook zij moeten doormaken. Waar staat de klant nu in de transitie, waar is hulp nodig, welke kennis mist, etc. door te inventariseren kunnen we de klant helpen. Ik ga met ze in gesprek en luister naar de behoefte. In oktober j.l. organiseerde we al de eerste sessie die in het teken stond van bewustwording. Tijdens de tweede inspiratiebijeenkomst zullen de installateurs actief bezig gaan met de geïnventariseerde problematiek. Hierna zullen er nog twee bijeenkomsten plaatsvinden met onze klanten.”

Wat is het doel van je project?

“Concreet in oplossingen denken, wat helpt de installateur op korte, midden lange en lange termijn als het gaat om energietransitie. Wij bieden al oplossingen en hebben de kennis, zij kiezen zelf wat ze nodig hebben van ons. Door het ontwikkelen van een soort keuze kaart kiest de klant zelf wat bij het bedrijf past. Zo bouwen we bruggen tussen Technische Unie, de instanties en installateurs.”

Loopt het project goed?

“Jazeker, de klanten hebben commitment met dit project. Ik hoop dat, zodra dit project is afgerond, er interesse is om deze manier van werken breder uit te rollen binnen Technische Unie. Het is een mooi initiatief om te laten weten dat je er als installateur niet alleen voor staat.”

Nienke Gielen, stagiair verkoopkantoor Tilburg
Publicatiedatum 23-12-2021

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!