Met je kantoor op de bouwplaats

“Ik sta volledig in dienst van de klant” zegt Ed Huffman, projectmedewerker Bouwplaatslogistiek. Ed werkt bij Technische Unie en heeft zijn kantoor op de bouwplaats van een groot project. Hij vertelt ons van alles over zijn werk en bijzondere werkplek.

Wat houdt je werk in?

“Het materiaal bezorg ik zo dicht mogelijk bij de monteurs. Werken ze in de kelder? Dan bezorg ik het in de kelder. Elke dag ben ik vooral bezig met het aannemen, controleren en verdelen van de vracht die Technische Unie op de bouwplaats levert. Ook hou ik de voorraad bij van het generiek materiaal als schroeven en pluggen. Ik hou een oogje in het zeil en zorg dat de monteurs van de klant nooit misgrijpen.”

Hoeveel tijd bespaar je de klant?

“Monteurs besparen een uur per dag en met zo’n 50 monteurs op de bouwplaats is het een forse tijdsbesparing. Eigenlijk ben ik dus tussenpersoon om te ondersteunen. Monteurs hoeven niet zelf te zoeken in de voorraad. Dat kost hartstikke veel tijd, terwijl ik precies weet waar alles ligt. Ik beheer vijf opslagcontainers waar ik alles kan bijhouden en verdelen. Met de klant heb ik van tevoren afgesproken welke taken ik op me neem. Dat verschilt per klant. Voor iedere klant leveren we uiteindelijke toch maatwerk.”

Hoe is het voor jou op de bouwplaats?

"Grotendeels bepaal ik zelf hoe mijn dag eruit ziet. Dat brengt natuurlijk ook wat verantwoordelijkheden met zich mee. Er is hier geen constante leiding om mij heen, ik heb veel contacten met de klant zelf en de contacten met mijn collega’s moet ik zelf goed onderhouden. Maar dat vind ik juist leuk. Ook al zie ik hier weinig collega’s, ik voel mij een echte TU-er. Mijn collega’s en leidinggevende steunen mijn visie waarmee ik mijn werk uitvoer en ondersteunen mij wanneer ik vragen heb. Ik vind het werken op deze manier zelf heel fijn."

Ed Huffman, projectmedewerker bouwplaatslogistiek
Publicatiedatum 2-3-2020

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!