Leren en werken bij Technische Unie

"De combinatie van werken en leren spreekt mij aan" vertelt Jihane Hamdaoui. Jihane is BBL-er, zij werkt 4 dagen bij Technische Unie en zit 1 dag op school. Volgens Jihane is het voordeel hiervan dat ze de theorie van school direct toepast op haar werk.

Welke opleiding doe je?

"Ik volg de BBL-opleiding verkoopspecialist bij het Albeda College. Het mooie hiervan is dat je meteen werkervaring opbouwt. Voor deze opleiding werkte ik al als uitzendkracht bij Technische Unie maar ik had helemaal geen ervaring met techniek. Nu dat ik deze opleiding doe merk ik dat de kennis die ik opdeed tijdens mijn uitzendperiode mij enorm helpt. Want de theorie is niet helemaal onbekend voor mij omdat ik het al op het werk had geleerd, dat maakt mijn studie een stuk makkelijker."

Wat doe je als BBL-er bij Technische Unie?

"Eigenlijk doe ik dezelfde werkzaamheden als een ‘normale’ medewerker in de winkel (servicecentrum). Ik houd de inrichting van de winkel netjes, controleer de schappen, behandel retouren en ruim de geleverde winkelvoorraad in. De voornaamste taak is het staan aan de balie en de afhaalbalie. Hier krijg ik te maken met afhaalorders, zelfbedieningsorders en inhoudelijke vragen over artikelen. Dit is de grootste bron van informatie die ik dagelijks krijg. Het meeste leer ik van klanten en van collega’s."

En hoe bevalt het je?

"Goed! Momenteel rouleer ik tussen de twee vestigingen, op deze manier verbreed ik mijn kennis en kan ik ondersteunen waar nodig. Ik leer elke dag iets nieuws wat mij op weg kan helpen bij mijn opleiding. Uiteraard heb ik niet alle kennis tot mijn beschikking maar dit groeit met de dag. Daarnaast hou ik van uitdagingen en me ontwikkelen ook al ben ik niet helemaal thuis in de techniek. Als de wil er is om te leren in combinatie met een beetje geduld gaat dit redelijk gemakkelijk."

Jihane Hamdaoui, BBL-er Rotterdam
Publicatiedatum 20-1-2020

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!