Laat inclusief niet exclusief zijn

Technische Unie mag zichzelf een inclusieve werkgever noemen. Het behalen van trede 1 van de PSO-prestatieladder vinden wij echt heel belangrijk. Zó belangrijk dat wij het als pijler in ons MVO-beleid hebben benoemd.

Naar vermogen bijdragen

Technische Unie maakt gebruik van de diversiteit van talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. Zo  stellen wij iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan het bedrijfsresultaat. Waarbij we proberen onze medewerkers tot hun recht te laten komen, ongeacht hun leeftijd, levensfase, functieverblijfsduur, geslacht, herkomst of afstand tot de arbeidsmarkt. Verschillen worden gewaardeerd en soms zelfs gezocht om voor het werk te benutten.

Trede 1 PSO-certificering

Wij wilden onze inspanningen zowel intern als extern zichtbaar maken door het keurmerk voor sociaal ondernemen te ontvangen. Een onafhankelijk derde partij heeft Technische Unie geaudit. Én met succes, wij hebben trede 1 van de PSO-prestatieladder behaald. Juist die zichtbaarheid vinden wij belangrijk omdat wij als organisatie de verbindende schakel willen zijn voor onze leveranciers, klanten én de maatschappij.

Onze ambitie reikt verder

Het keurmerk is de eerste stap, er is voor ons nog zoveel te verwezenlijken. We zien wat het toelaten van een medewerker die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart, in positieve zin bijdraagt aan een team. Er ontstaat meer verdraagzaamheid, we leren om te gaan met beperkingen van mensen en vooral die beperking te benutten in plaats van af te wijzen. Een win-win situatie!

Blijven leren en ontwikkelen

Er zijn nog ambities zat! Denk aan nog betere begeleiding zodat én de collega én Technische Unie blijven leren en ontwikkelen. Het nog toegankelijker maken van onze organisatie voor mensen die behoren tot die kwetsbare doelgroep, blijft onze aandacht houden. Via werkervaringsplaatsen kijken we goed of er een match is. We willen iedereen stimuleren om PSO-gecertificeerd te worden. Om als keten gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een gezonde en sociale maatschappij.

Dorine van Bockel, HR adviseur
Publicatiedatum 28-1-2019

https://www.pso-nederland.nl/

https://www.pso-nederland.nl/over-de-pso/pso-uitgelegd-in-twee-minuten

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!