Klaar voor de toekomst

“De wereld om ons heel ontwikkelt zich snel” aldus Ron Kompeer, manager productgroep inkoop. Een goede reden om onze inkooporganisatie te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst. Daar zijn we een aantal jaren geleden al mee gestart en Ron blikt tevreden terug.

Wat is de aanleiding voor de transitie?

Er verandert een hoop, denk aan digitalisering, globalisering en innovaties die elkaar steeds sneller opvolgen. Daarnaast het feit dat we steeds meer in oplossingen voor onze klanten denken. We constateerden dat de inkooporganisatie slimmer georganiseerd moest worden om beter op die ontwikkelingen in te spelen.

Wat betekende dat voor de inkoop collega’s?

Het bracht voor vrijwel iedereen verandering. Bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe rol of functieomschrijving. Zo richten onze inkopers zich meer op hun nieuwe kerntaken: groei en rendement realiseren door category management, supply chain management en marketing. Veel operationele zaken zijn verschoven naar onze supportmedewerkers, die daardoor meer verantwoordelijkheid kregen.

Hoe ziet de toekomst voor inkoop eruit?

We blijven ons permanent ontwikkelen, iedere dag weer werken we aan verbetering. Bijvoorbeeld aan supply chain management (SCM). De inkopers starten binnenkort aan een opdracht in het kader van SCM action learning-traject. Een traject gericht op de optimale samenwerking met interne partijen en leveranciers. We gaan dus vol energie door met de verdere ontwikkeling van de inkooporganisatie. Met als doel een nog grotere bijdrage leveren aan de groei van Technische Unie.

Ron Kompeer, manager productgroep inkoop, Amstelveen
Publicatiedatum 1-2-2017

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!