Internationale vrouwendag, Tina vertelt haar verhaal

Vandaag is het Internationale vrouwendag. Dat willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan bij Technische Unie. Bij ons werken meer dan 500 vrouwen binnen veel verschillende vakgebieden, als logistiek, verkoop en inkoop. Voor vandaag vroegen wij Tina haar verhaal te delen. Zij werkt als één van onze vrouwelijke chauffeurs voor onze vestiging in Leeuwarden.

Is het altijd je droom geweest om vrachtwagenchauffeur te worden?

“Altijd al wilde ik werken met grootte machines. Eerst dacht ik het loonbedrijf van mijn vader over te nemen. Maar na mijn opleiding motorvoertuigen- en landbouw techniek besloot ik toch een ander pad te kiezen. De vrachtwagen trok mij enorm, dus haalde ik mijn rijbewijs C. Zeker 20 jaar geleden was het niet gebruikelijk om als vrouw op de vrachtwagen te rijden, dat merkte ik bij het solliciteren.”

Hoe ben je bij Technische Unie terecht gekomen?

“Uiteindelijk ben ik via een vervoerder bij Technische Unie terechtgekomen. Waar ik nu al jaren in vaste dienst ben en dat bevalt mij erg goed. Bij het stoplicht kijken mensen verbaasd naar mij achter het stuur en op de bouwplaats komen ook wel eens flauwe opmerkingen als ik inparkeer, dat vind ik helemaal niet erg. Wat helpt is dat ik werk in een leuk mannenteam, iedereen kent elkaar goed en we zijn er voor elkaar op leuke maar ook minder leuke momenten.”

Wat is je advies voor iedereen opzoek naar hun droombaan?

“Volg je hart! Dit is mijn passie en ik kan dit vak iedereen aanraden. Maar of je nu in de zorg werkt, op kantoor of op de vrachtwagen, zolang je je hart volgt zal het werk altijd mooi blijven. Ik hoop echt dat ik vrouwen, eigenlijk iedereen, kan inspireren door mijn verhaal, hoe mooi is het dat je echt iets doet wat je leuk vindt, ook al is het niet de meest voor de hand liggende keuze, en dat je van je hobby je werk kunt maken.”

Tina Bekius, vrachtwagenchauffeur, Leeuwarden
Publicatiedatum 8-3-2022

Terug Delen

Dat zouden nou neer mensen moeten doen gewoon je passie je hart volgen. Succes Tina

Voeg jouw reactie toe!