Elektrisch rijden is hot!

Jeroen Wiltink, Duurzaamheidsadviseur, wist precies waar zijn afstudeerscriptie over moest gaan; de ontwikkelingen op het gebied van laadpalen en de kansen die daar voor Technische Unie liggen. Jeroen legt uit waarom dit voor hem een logische keus was.

Hoe kwam je op het onderwerp laadpalen/eMobility voor je scriptie?

“Binnen Technische Unie ben ik onderdeel van Team Duurzaam. De productgroep eMobility is nu onderdeel geworden van de businessunit Duurzaam. Voor mij was dit de uitgelezen kans om me te verdiepen in deze productgroep. Wist je dat de sector verkeer en vervoer zorgt voor 20 procent van alle CO2-uitstoot in Nederland? Elektrisch rijden is één van de mogelijkheden om dit percentage in te dammen. De opkomst van elektrisch rijden is echt een feit. De ontwikkelingen gaan razendsnel en autofabrikanten gaan de concurrentie met elkaar aan.”

Waar focus jij je onderzoek op?

“Mijn onderzoek gaat over de ontwikkelingen binnen de productgroep laadpalen en op welke wijze Technische Unie de propositie kan verbeteren, om samen met de klant de wereld een beetje duurzamer te maken. Technische Unie wil graag een goede gesprekspartner zijn voor de klant op het gebied van laadpalen. Met mijn onderzoek geef ik het management inzicht in kansen en bedreigingen door een goede SWOT analyse. Om uiteindelijk ons productaanbod te versterken en de dienstverlening af te stemmen op de behoefte van de klant.

En? Wat is de conclusie van je onderzoek?

“Kort gezegd; dat er kansen liggen! Voor zowel de installateur als voor ons. Voor elke elektrische auto die verkocht wordt is een laadpaal nodig. Technische Unie kan de klant voorzien van materialen én opleidingen. Wij delen onze kennis via TU Campus, hét opleidingsinstituut van Technische Unie voor klanten. Daarnaast is een laadpaal slechts één onderdeel is van de verduurzaming. Zonnepanelen, warmtepompen en energiemanagement oplossingen spelen bijvoorbeeld ook een belangrijke rol. Maar denk ook aan energiebewust gedrag, we moeten als mens bewust zijn van de uitstoot die je veroorzaakt met alledaagse dingen.”

Hoe bewust ben jij bezig met duurzaamheid?

“In mijn vrije tijd ben ik me bewust van het feit dat het gemakkelijk is om energie te besparen. Door vaker de fiets te pakken of net iets korter te douchen kun je eenvoudig winst behalen. Iets wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te besparen! Maar ook op het werk speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Technische Unie wil een doel bereiken door in gesprek te gaan met de klant. Door mij (deeltijdstudent) een goed onderzoeksonderwerp te geven, is dit een win-win situatie voor zowel Technische Unie als voor mij persoonlijk.”

Wat zijn je plannen na je afstuderen?

“Mijzelf verder ontwikkelingen om in de rol van duurzaamheidsadviseur een meerwaarde te creëren voor onze klanten, dat is mijn doel. Duurzaamheid blijft de komende jaren een belangrijk onderwerp voor mij privé én binnen Technische Unie. Daar wil ik graag bij aangesloten blijven!”

Jeroen Wiltink, duurzaamheid specialist én afstudeerder commerciële economie hogeschool Arnhem/Nijmegen.
Publicatiedatum 29-9-2020

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!