Een kijkje bij distributiepunt Maastricht

Van schroefjes tot grote radiatoren, alles wat de klant bestelt, wordt via onze distributiepunten geleverd. In de vroege ochtenduurtjes komen daar goederen en vrachtwagens samen. “Als vestigingsleider in Maastricht neem ik jullie graag mee in ons dagelijkse proces” vertelt Marc Persoon.

Elke dag is een nieuwe puzzel.

“Veilig en gestructureerd werken, dat is belangrijk in ons distributiepunt. Op een relatief kleine werkvloer is het vaak puzzelen met de ruimte. We kunnen namelijk niet inschatten hoe groot de artikelen zijn die binnen komen. Vanaf 4.00 uur starten de eerste collega’s. Na een bak koffie, lossen zij de trailers uit onze distributiecentra en zetten alle goederen op de juiste route klaar.”

Vaste route en klanten

“ Zodra onze chauffeurs binnen komen, gaan ze met een vaste distributiemedewerker de wagen zo efficiënt mogelijk laden. Onze chauffeurs rijden vaste routes en hebben dus een vaste klantenkring. Zij zijn voor de klant het eerste aanspreekpunt voor vragen en problemen. Chauffeurs koppelen dit direct terug naar onze teamleider of aan mij, zodat wij het kunnen uitzoeken en oplossen.”

Ondertussen

“Na 09.00 uur is het rustiger. Terwijl de distributiemedewerkers klaar zijn, blijven de teamleider, voorraadbeheerder, twee medewerkers en ik achter. Voorraadbeheer zorgt voor de eigen voorraden op ons distributiepunt. De medewerkers ruimen het distributiepunt op en controleren en beoordelen de retourgoederen. De teamleider en ik blijven, als contactpersoon, vraagbaak en voor bijvoorbeeld overleggen.”

Team

“Samenwerken is belangrijk op ons distributiepunt. We verstouwen in korte tijd een hoop werk met een klein team. Daarom zijn we open en eerlijk tegen elkaar. Is er iets, dan zeg je het en je helpt elkaar. Ook is er tijd om samen de dag doornemen. Waar liepen we tegen aan, wat ging goed, wat kan beter, etc. Want werken op een distributiepunt is teamwork.”

Marc Persoon, vestigingsleider distributie, Maastricht
Publicatiedatum 1-10-2018

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!