Duurzaamheid centraal

Duurzaam ondernemen en MVO zijn belangrijk binnen Technisch Unie. We werken aan veel projecten waar MVO centraal staat, denk aan afvalscheiding en het verduurzamen van ons wagenpark. Daarnaast was Technische Unie partner van Clean2Antarctica (C2A), een project dat de overgang naar een circulaire economie en een duurzame samenleving versnelt.

Clean2Antarctica

Het project laat zien dat afval je letterlijk op de Zuidpool kan brengen. Met een van afvalplastic gemaakt voertuig dat rijdt op zonne-energie is onder barre omstandigheden 30 dagen lang zonder fossiele brandstof gereden op Antarctica. Naast technologie en innovatie stond ook logistiek en het opleiden van de volgende generatie centraal in de samenwerking tussen Technische Unie, leveranciers en Clean2Antarctica. Zo ging een groep jongeren aan boord van een tallship de Morgenster aan de slag met het uitwerken van het vraagstuk hoe Technische Unie de installateur kan helpen energieregisseur van de toekomst te worden

Sonepar award

Technische Unie is onderdeel van Sonepar en ook daar is duurzaamheid heel belangrijk. Om duurzaamheid te stimuleren reikt Sonepar jaarlijks een award uit voor initiatieven die verder gaan dan normale business activiteiten. Dit jaar stonden projecten die direct of indirect impact hebben op het milieu, duurzame ontwikkelingen, mens en maatschappij centraal. Technische Unie won een award voor het project C2A. 'Fantastisch dat Clean2Antarctica een award heeft gewonnen. Het is een mooie bekroning op een avontuurlijk project waarin we hard gewerkt hebben aan stappen richting circulariteit' aldus Kirsten Kop, projectleider C2A.

Team Technische Unie
Publicatiedatum 8-4-2019

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!