Doorgroeien en nieuwe uitdagingen

“Doorgroeimogelijkheden genoeg! Als je het zelf wilt, kun je bij Technische Unie veel bereiken” zegt Bennie van der Weerd. Bennie begon een aantal jaren geleden als commercieel medewerker en is nu verkoopleider op onze vestiging in Deventer. Hij vertelt ons van alles over:

Persoonlijke ontwikkeling

Als commercieel medewerker deed ik veel assortimentskennis op, volgde ik cursussen en deed niveaumetingen. Persoonlijke ontwikkeling stond altijd centraal. Toen de kans zich aandiende heb ik goede gesprekken gevoerd, een assessment afgelegd, en ben ik aanmerking gekomen voor de functie verkoopleider die ik ambieerde.

Leerdoelen

Met de leerdoelen uit het assessment ben ik aan de slag gegaan. Van frivole ‘one of the guys’ collega tot manager met een helikopterview en van de opleiding hbo Middelmanagement tot een half jaar ervaring op doen op een ander kantoor. Zo leerde ik de kneepjes van het vak. Nu ben ik terug in Deventer en heb ik de dagelijkse leiding over het team waar ik vorig jaar nog deel van uit maakte.

Team spirit

Het aansturen en enthousiasmeren van collega’s, dat vind ik leuk. Het team kan prima zelfstandig draaien, ik geef alleen af en toe wat sturing. Het persoonlijk betrokken zijn en bouwen aan wederzijds begrip en respect, vind ik heel belangrijk. Ik ben resultaat gedreven bezig,  heb klantcontacten en werk continu aan verbetering. Ik heb een veelzijdige functie, precies die nieuwe uitdaging waarnaar ik op zoek was.

Bennie van der Weerd, Verkoopleider, Deventer
Publicatiedatum 29-11-2018

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!