Doorgroeien bij Technische Unie

“Doordat je veel dingen niet kunt plannen, is elke dag anders!” vertelt Margriet van Egmond, teamleider distributiecentrum. Begonnen als magazijnmedewerkster en doorgegroeid naar teamleider. Margriet vertelt ons alles over de stappen die ze maakte en hoe ze dat deed.

Hoe ben je begonnen bij Technische Unie?

“In maart 2015 begon ik in distributiecentrum Alphen aan den Rijn via het uitzendbureau. Ik was klaar met school en wist nog niet wat ik wilde doen. Het uitzendbureau zei: ga eens bij Technische Unie kijken. Ik ging aan de slag als orderpicker in het DPS (Dynamic Picking System) en daarna bij Ompak en uiteindelijk bij Aankomsten. Daar heb ik twee jaar gewerkt.”

Wanneer begon het te kriebelen om verder te gaan?

“Eigenlijk werd ik al een tijd elke ochtend wakker met het gevoel ‘er mist iets’. Toen de mogelijkheid kwam om te solliciteren voor de functie van teamleider, ben ik er meteen op af gegaan. Ik kon mijn gesprek goed voorbereiden omdat ik van veel afdelingen kennis had. Daarnaast ben ik ook heel spontaan en leergierig. Alhoewel leidinggeven voor mij nieuw was, ligt het contact maken met mensen mij wel heel goed. Met mijn 22 jaar was ik nog best jong, toch ben ik van de vijf sollicitanten als één van de twee aangenomen.”

Hoe bevalt je nieuwe functie?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin. Vooraf hoorde ik dat het pittig was, omdat je van alle kanten vragen op je af krijgt. Maar dat vind ik juist leuk. Ik denk in oplossingen en schakel snel en dat moet ook, want er gebeuren altijd onverwachte dingen. Onze afdeling krijgt artikelen van andere afdelingen, die wij weer verder verwerken. Als dat niet volgens plan verloopt moet je schakelen en snel beslissingen nemen. Bij Expeditie was dat ook zo. Als spullen niet op tijd waren en wagens niet konden vertrekken, moest ik altijd snel met een oplossing komen.”

Denk je al aan een volgende stap?

“Voorlopig zit ik goed en blijf ik hier. Na twee jaar leidinggeven heb ik mijn weg gevonden en ben inmiddels in vaste dienst. Maar ik heb ook mijn diploma voor onderwijsassistent. In mijn achterhoofd zit nog altijd het idee dat ik terug het onderwijs in wil. Laatst had ik collega’s van Marketing over de vloer. Hun verhaal vond ik ook interessant. Er zijn nog zo veel dingen die ik leuk vind, dus geen idee waar mijn toekomst naartoe gaat. Ik ben 24 dus ik heb nog een heel leven voor me.”

Margriet van Egmond, teamleider distributiecentrum, Alphen aan den Rijn
Publicatiedatum 4-11-2019

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!