Dagelijkse uitdagingen

Manoeuvreren door smalle gangpaden. Rijden met een vorkheftruck is echt een kunst! Veel collega’s staan dagelijks voor deze uitdaging. Om te zorgen dat zij hun werk veilig kunnen doen, verzorgen onze eigen opleiders trainingen en bijscholingscursussen. Wij namen een kijkje in de keuken.

Behendig

Ons werd duidelijk dat veiligheid, professionaliteit en vakbekwaamheid voorop staan bij dit werk. Afdeling opleidingen zorgt daarom dat alle collega’s die werken met verschillende soorten elektrische voertuigen, de juiste papieren hebben. Wij gingen mee met een instructeur en filmden hoe een collega een ‘opfriscursus’ kreeg om zijn certificaat te verlengen.

Trainingen

“Als afdeling opleidingen logistiek verzorgen we veel meer trainingen. Denk aan de reachtruck, meerwegtruck, stapelaar, langelepeltruck, etc. Maar ook voor onze chauffeurs de verplichte 35 uur bijscholing voor Code 95, een basiskwalificatie voor chauffeurs” vertelt Ton Herremans, instructeur, enthousiast. “Het filmpje geeft een goed beeld van de situaties waarin onze collega’s werken.”

Bekijk de film hier!

Ton Herremans, Instructeur Opleiding en Logistiek
Publicatiedatum 30-8-20118

Terug Delen

Dit geeft maar weer eens weer dat veiligheid, vakmanschap en professionaliteit belangrijk zijn binnen de Technische Unie

Voeg jouw reactie toe!