Circulair is booming

Een wereld zonder afval? Samen maken we het mogelijk! De circulaire economie wordt bij Technische Unie steeds zichtbaarder. Van refurbished kabelgoten tot recyclebare werkschoenen: het circulaire assortiment groeit. Mathijs van Verkoop en Dirk van Inkoop houden zich dagelijks bezig met het circulaire aanbod. Hun wens? “Dat circulariteit door iedereen gedragen wordt.”

Team Circulariteit

De bouwwereld is er druk mee bezig, omdat de overheid eist dat vanaf 2023 alle aanbestede werken circulair gebouwd worden. Maar welke rol kunnen we daarin als groothandel spelen? Om dat uit te denken en op te zetten is Team Circulariteit in het leven geroepen. Mathijs en Dirk zijn vanuit hun eigen vakgebied toegevoegd aan dit team.

Samenwerken

Steeds meer opdrachtgevers vragen om een project zo circulair mogelijk te bouwen. Zo werken we met leveranciers samen om gebruikte artikelen weer terug te nemen. Maar we werken ook mee aan keteninitiatieven, waarbij we samenwerken met de klant en bijvoorbeeld een delver die herbruikbare materialen uit slooppanden haalt. Wasbakken en kabelgoten zijn bij uitstek goede re-used producten voor diverse bouwprojecten.

Uitdagingen

Technische Unie is vooral ingericht op het afleveren en wegbrengen van orders. Circulaire producten gaan deels tegen die stroom in. Dat zorgt voor veel uitdagingen. Gelukkig denkt de afdeling Logistiek mee over een handige standaard werkwijze.

Samen circulair
Voor een circulaire economie is een andere manier van vragen stellen, zaken doen, ontwerpen en werken nodig. Technische Unie is partner, we denken graag met de klant mee. Wij maken het de klant gemakkelijk met ons circulaire assortiment, slimme oplossingen en specialistisch, duurzaam advies.

Mathijs Scholten, Key Accountmanager, Amstelveen
Dirk van Schie, Productmanager, Amstelveen
Publicatiedatum 25-4-2022

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!