Breed en uitdagend werk bij inkoop

Inkoop bij Technische Unie is anders! Maar wat is er dan anders? We spraken met een productmanager inkoop bij de productgroep verwarming & klimaattechniek, over zijn rol en wat zijn werk interessant maakt.

Hoe omschrijf jij je functie?

We werken binnen de productgroep met (product)categorieën. Ik zorg ervoor dat assortimenten binnen mijn categorieën op het juiste moment beschikbaar zijn voor onze klanten. Daarnaast manage ik de promotie van de assortimenten en voer ik contractonderhandelingen met leveranciers. Ik streef continu naar een optimale balans tussen de samenwerking met leveranciers en de commerciële belangen voor Technische Unie. Een ander belangrijk onderdeel van de functie is supply chain management. Dit aspect behelst de hele keten; van leverancier tot klant. Hierin heb ik een coördinerende rol. Ik bespreek met zowel mijn collega’s van de afdeling logistiek als met mijn leveranciers wat er binnen de supply chain beter en efficiënter kan.  

Wat maakt inkoop bij Technische Unie anders?

We zijn een groothandel, een commercieel bedrijf. Wat we inkopen willen we ook verkopen. Commercieel, relatiegericht, analytisch en tegelijkertijd pragmatisch zijn naar mijn idee dan ook belangrijke eigenschappen voor mijn functie. Daarbij heb ik veel affiniteit met techniek en dat is voor mijn pakket ook wel prettig. 

Wat maakt Technische Unie interessant om voor te werken?

Inkoper bij Technische Unie is een brede functie en dat maakt het uitdagend. Het mooie van Technische Unie is dat als je ambities hebt en je maakt ze kenbaar, je ook gehoord wordt. Dat ik in de werkgroep supply chain management zit, is omdat ik mijn interesse kenbaar maakte. Nu denk ik op breed niveau mee over dit onderwerp. Erg leuk en interessant, je leert veel mensen kennen van meerdere disciplines. Dat alles maakt productmanager inkoop bij Technische Unie tot een mooi vak.

Team Technische Unie
Publicatiedatum 02-01-2017

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!