Bezorgen op locatie als groenste groothandel

Technische Unie streeft naar een schoner Nederland, daarom zijn we gestart met het aanbieden van duurzame alternatieven. Denk aan het bezorgen midden in de stad. Stadslogistiek is in ontwikkeling en de eerste stappen zijn gezet. Stijnie Boertje, project manager business development, en Henk Tol, manager distributie, praten ons bij.

Stadslogistiek, wat is dat?

“Bezorgen midden in de stad, het is soms best een uitdaging. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitlaatgassen. We onderzoeken de samenwerking met partijen waarin we elkaar helpen om slimmer de stad in te gaan, stadslogistiek dus. Daarnaast blijven we natuurlijk ook investeren in duurzaam eigen vervoer” aldus Stijnie.

Henk vult aan; “Naast dat het nieuwe vervoer praktisch moet werken, gaat het ook om de techniek erachter. Denk aan de ict, de pda’s voor de chauffeurs, alles moet anders worden ingericht. De locatie bepaalt dan de vorm van vervoer. En om klanten niet op te zadelen met deelleveringen moeten we ook kijken hoe we grotere goederen nu op de bouwplaats krijgen.”

Wat is dan een goed en duurzaam alternatief?

“De Fiets!” vertelt Stijnie enthousiast. “Inmiddels werken we samen met De Fietskoerier. Zij bezorgen spoedleveringen voor ons in een flink aantal steden. Daarnaast levert de fietskoerier in een pilot in Utrecht de dagelijkse bestellingen bij onze klanten, met enthousiaste reacties tot gevolg. Ook testen we of we eenLight Electric Vehicle (LEV) kunnen inzetten voor wat grotere bestellingen. En zoals de fiets ons verrast door veel meer mee te kunnen nemen dan je denkt, zo geldt dit ook voor het LEV. Een paar lengten cv buis van 6 meter kunnen gewoon mee!”

En? Is dit de oplossing voor de toekomst?

Stijnie; “We verwachten 90% van ons assortiment met fiets en LEV de binnenstad in te krijgen. De Fietskoerier is actief in meerdere steden, het  LEV rijdt voorlopig alleen nog in Utrecht. De pilot zal dat duidelijk maken en ons inzicht geven in toekomstige mogelijkheden om dit optimaal uit te rollen in meer steden. We zullen de fietskoerier, het LEV met aanhanger en de systematiek uitgebreid testen. De doelstelling van Technische Unie is om in 2025 100% emissie loos te leveren in de binnenstad. Een mooie doelstelling waar deze pilot aan bijdraagt en daarmee willen we ook het goede voorbeeld geven binnen onze branche.”

Stijnie Boertje, project manager business development, Amstelveen
Henk Tol, manager distributie, Alphen aan den Rijn

Publicatiedatum 22-4-2021

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!