Best practices delen binnen inkoop

Samenwerking, daar draait het om. Elkaar opzoeken en van elkaar leren, staat voorop in de samenwerking tussen Lisa Bakker en Sandra Bax. Beide werken op verschillende inkoopafdelingen als inkoop support medewerker (ISM) en wij vroegen naar de verschillen en waar ze elkaar vinden.

Waarin zoeken jullie elkaar op?

“Vooral om best practices met elkaar te delen” vertelt Lisa. “Zelf werk ik hier vanaf 1 april, Sandra werkt hier al wat langer. Haar kennis en ervaring is voor mij fijn om mijn weg hier te vinden. Daarbij kijk ik natuurlijk met een frisse nieuwe blik naar alle processen en hoe zaken zijn geregeld. Wat samen met de kennis van Sandra een goede combinatie is.”

“Op onze afdeling werk ik met mijn 2 collega’s ISM-ers heel gestructureerd. We hebben een éénduidige werkwijze waardoor we elkaars werk makkelijk kunnen overnemen” vult Sandra aan. Lisa gaat verder: “En die structuur heb ik ook gepresenteerd binnen onze afdeling met advies hoe wij het kunnen aanpakken.”

Jullie werken op 2 verschillende inkoop afdelingen, is het werk dan ook echt anders?

“Ja en nee, de administratieve taken zijn over het algemeen hetzelfde. Denk aan prijsmutaties, zorgen dat het systeem up to date is en blijft. Daarnaast heb ik een coördinerende en controlerende rol voor ‘Select’, een blad met alle acties en aanbiedingen voor onze klanten.” aldus Sandra. Lisa daarentegen geeft aan veel contact te hebben met de Productmanagers over hun KPI’s en hoe zij kan helpen deze te behalen.

Wat is vooral belangrijk in jullie functie?

“Je bent veel met cijfers bezig, accuraat werken is heel belangrijk. En je moet de verbindingen zien, voer je het één niet goed in, dan heeft het gevolgen ergens anders. Je- moet dus vooruitkijken” zegt Lisa. Sandra vult aan: “Daarnaast is het handig als je verstand hebt van Office365 en SAP, we werken als inkoop support medewerkers steeds meer samen, over de afdelingen heen. En dat kan heel goed door documenten te delen via Officce365.”

Hoe ziet jullie toekomst eruit bij inkoop?

“Ik volg een studie Commerciële economie, daarna wil ik kijken wat mijn doorgroeimogelijkheden zijn binnen inkoop” vertelt Lisa. Sandra pakt het anders aan: “Voor mij is juist de samenwerking opzoeken met andere afdelingen en kijken hoe we Technische Unie breed slimmer kunnen samenwerken een volgende stap”. Er is dus genoeg te leren als inkoop support medewerker, als je ambitie hebt dan zit je goed bij Technische Unie.

Sandra Bax en Lisa Bakker inkoop support medewerkers
publicatiedatum 23-9-2019

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!