Afstuderen bij Technische Unie

“Behalve van de elektrische vrachtwagen die in Amsterdam rijdt, kende ik Technische Unie niet” vertelt Syefa Ali, 4de jaars student Technische Bedrijfskunde. Syefa studeerde af bij Technische Unie met haar project over circulaire diensten. Wij vroegen haar naar haar project en ervaringen.

Waarom koos je voor Technische Unie?

Op zoek naar een afstudeerbedrijf, zag ik online de duurzaamheidsvacatures van Technische. De combinatie van Techniek, groothandel, marktleider en duurzaamheid vond ik interessant, dus stuurde ik een open sollicitatie. Tijdens mijn gesprek met Ariane van Dijk, manager MVO en Arno van Dongen, market researcher, werd de opdracht steeds concreter en interessanter.

Waar ging je afstudeerproject over?

Wat doet Technische Unie eigenlijk al aan circulariteit, waar lopen key account klanten (grote klanten) tegen aan als ze circulair willen inkopen, bouwen en instaleren en wat is hun wens. Dat onderzocht ik en bracht ik in kaart. Met als doel om te kijken hoe en waar Technische Unie haar toegevoegde waarde kan leveren. Na onderzoek blijkt dat Technische Unie al veel doet aan circulariteit, het is alleen niet bij al haar klanten bekend. Daar is voor Technische Unie de grootste winst te halen. Wees duidelijk over wat je doet en maak het kenbaar bij de juiste doelgroep.

Wat vind je typisch Technische Unie?

Typische Technische Unie is het ‘welkom’ gevoel en dat alles heel goed geregeld is. Tijdens mijn introductie reed ik mee op dé elektrische vrachtwagen. De chauffeur was heel aardig en maakte een praatje met iedereen. Ik werkte mee bij een overslagpunt, daar is alles zo gestructureerd en netjes. Ook op het verkoopkantoor stond iedereen open voor mijn vragen. Zelfs de klanten die ik sprak voor mijn onderzoek waren positief. En zo heb ik het ook ervaren, heel positief en iedereen gaf met het gevoel alsof ik thuis hoorde bij Technische Unie.

Syefa Ali, afstuderder Technische Unie
Publicatiedatum 16-7-2019

Terug Delen
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Voeg jouw reactie toe!