Jaco van Netten

Jaco van Netten

“Zonder technische kennis ben ik hier ingerold” vertelt Jaco van Netten, manager application management. Met verschillende studies als biomedische wetenschappen, gedrag- en neurowetenschappen en International business en management op zak kwam Jaco een paar jaar geleden bij Technische Unie. Begonnen als projectleider binnen verkoop en intern doorgegroeid.

Mooie kans

Jaco; “De directeur IT legde zijn plannen voor de toekomst aan mij voor. Welke mensen hij nodig had, hoe hij de transformatie naar de business zag en de aansluiting met Technische Unie om één bedrijf te worden. Zo kwam mijn rol ter sprake als manager application management. Van projectleider vanuit de business naar lijnmanager met een team bestaande uit 11 IT analisten (business proces architecten). Een hele mooie kans.

Aansluiting op de business

Het contact met de business, softwareleveranciers, klanten,  het spel van alle stakeholders om je heen dat vind ik interessant. Wij draaien op elk Technische Unie project mee onderverdeeld in vier domeinen; commerce, BI, business support en supply chain. Alles komt hier langs, van Track and Trace tot SAP, herprinten van groene baknummers en verbetering van onze zoekmachine. De techniek moet aansluiten op de wensen van de business, wij zoeken samen met de business proces owners naar het optimale proces, welke mogelijkheden zijn er en welke pakketkeuze er is. Vooral faciliterend dus. We werken nu aan zo’n 30 projecten tegelijk en het is wel heel gaaf om aan dit team leiding te geven.

Klaarstaan voor mijn team

Geen dag is hetzelfde. Het klinkt cliché maar er zijn heel veel verschillende dingen die bij mijn functie behoren. Zo ben ik zichtbaar op de vloer voor mijn team voor overleg en het nemen van beslissingen, ben ik betrokken bij de security van onze systemen en haak ik aan daar waar problemen ontstaan als bijvoorbeeld partijen de afspraken niet nakomen. Daarnaast spreek ik leveranciers over contractafspraken en bezoek ik open dagen van leveranciers om te zien wat de markt doet en welke ontwikkelingen er zijn. Er is ook tijd voor mijn team zelf. Denk aan performance management gesprekken, overleggen met het team over de voortgang en hun persoonlijke ontwikkeling.

Hier kies ik voor

Dat is het mooie aan mijn baan, ik heb de vrijheid om zelf mijn taken in te delen. Ook mijn team laat ik vrij daarin, als het werk maar goed blijft gaan en we onze afspraken naar de business en elkaar nakomen. Ik ben er voor ze en monitor de voortgang en wil dat vanuit een intrinsiek gevoel ook zo houden. Het voelt voor mij niet als werk maar als een verantwoordelijkheid die ik wil nemen en daar kies ik dus zelf voor.

Zelf veel mogelijk maken

Je ziet de gehele IT afdeling veranderen, er werken steeds meer mensen met een open werk houding. Technische Unie is een ontzettend warme organisatie, waarbij mensen wel elkaar de waarheid zeggen maar altijd voor de lange termijn relatie gaan. Het ‘wij’ gevoel staat voorop. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar een plek waar iemand waarde toe kan voegen. Er liggen ontzettend veel kansen, maar je moet ze wel zelf pakken. Als je je open opstelt heeft het bedrijf je heel veel te bieden en met de juiste mentaliteit kun je zelf heel veel mogelijk maken.”

Check hier de week van Jaco #Mogelijkmakers

Verkoop

Rianne Gout - van Zuilekom
Rianne Gout - van Zuilekom
Commercieel medewerker elektrotechniek / lichtspecialist Lees het verhaal
Erwolt Pullens
Erwolt Pullens
Commercieel medewerker sanitair Lees het verhaal
Jesse Drost
Jesse Drost
Accountmanager Lees het verhaal
Erik van der Ploeg
Erik van der Ploeg
Manager verkoopkantoor Den Haag Westland Lees het verhaal
Robert Jan Ramhorst
Robert Jan Ramhorst
Verkoopleider Lees het verhaal
Martin Rozenbaum
Martin Rozenbaum
Medewerker servicecentrum Lees het verhaal

Inkoop

Peter van der Blom
Peter van der Blom
Senior productmanager elektrotechniek Lees het verhaal
Paula Reinders
Paula Reinders
Manager new business Lees het verhaal
Jordy van Oostwaard
Jordy van Oostwaard
Category manager Lees het verhaal
Edgar Jonkers
Edgar Jonkers
Inkoop support medewerker Lees het verhaal
Martijn Meuleman
Martijn Meuleman
Category manager Lees het verhaal

Logistiek

Rik Bos
Rik Bos
Chauffeur Lees het verhaal
Ruud Talane
Ruud Talane
Projectcoƶrdinator distributie Lees het verhaal
Badr El Hamdani
Badr El Hamdani
Assistent operator Lees het verhaal
Johan Willeboordse
Johan Willeboordse
Teamleider distributiecentrum Lees het verhaal

Andere werkterreinen

Bineke Visser
Bineke Visser
Medewerker marketing & communicatie Lees het verhaal
Coranne Top
Coranne Top
HR adviseur Lees het verhaal
Jaco van Netten
Jaco van Netten
Manager Application Management Lees het verhaal