Hoe duurzaam is Technische Unie

Wij zijn ons bewust van hoeveel CO2 die wij elk jaar uitstoten met onze gebouwen, vrachtwagens, leaseauto’s, etc. Dit willen en moeten wij verminderen door bijvoorbeeld duurzaam in te kopen, alert te zijn op goede, schone alternatieven voor fossiele brandstoffen. De elektriciteit die we verbruiken willen we naar 100% groen brengen en nieuwe panden die we bouwen zijn energiezuinig en duurzaam. We rijden inmiddels met vier elektrische vrachtwagens, één elektrische bestelbus en willen daar meer van hebben. Maar ook de elektrische bakfiets wordt ingezet.

Op elke vestiging hebben we te maken met afval. Het zijn actief bezig met het terugdringen van afval, net als het verwerken van afval op een schonere manier. We scheiden afval zodat het makkelijker hergebruikt kan worden. Maar ook minder verpakkingsmateriaal bij logistiek en het slim inkopen van papier, kantoorbenodigdheden, drukwerk etc. zorgt voor minder afval.

Catering, schoonmaak, printers, laptops, dagelijks kopen wij diensten en producten in. Wij selecteren hiervoor leveranciers die deze producten of diensten op een duurzame manier leveren. Dit zijn bijvoorbeeld leveranciers die hun producten op een duurzame manier produceren of recyclen.

Filmpje: Nieuwste pand Technische Unie Amsterdam