Daniëlle Hoekstra

Daniëlle Hoekstra

Manager product informatie management
Centraal kantoor Amstelveen

“Product informatie management is voor een bedrijf als Technische Unie van het grootste belang.” aldus Daniëlle Hoekstra, manager product informatie management. Het nauwkeurig verwerken van artikelinformatie is onze uitdaging. Daniëlle vertelt ons er meer over.

Wat doet product informatie management (PIM)?

PIM zorgt voor het zo goed en efficiënt mogelijk vastleggen van artikelgegevens, beelden en technische specificaties. En dat is een grote uitdaging met ruim 800 leveranciers en circa 2 miljoen artikelen in het assortiment. Het is een basisvoorwaarde voor de perfecte online tools en een goede bedrijfsvoering. Wij bieden onze klant volledige en betrouwbare informatie die altijd beschikbaar is!

Wat is jouw rol als manager PIM?

Mijn rol is heel divers. Samen met inkoop en leveranciers bespreek ik hoe we de datakwaliteit en uitwisseling kunnen verbeteren. Continu bekijk ik hoe we de dagelijkse processen scherp houden en invulling kunnen geven aan toekomstige wensen. Internationaal delen we kennis met de PIM managers van andere Sonepar-landen over ETIM classificatie standaarden en de ontwikkeling van een internationale centrale informatie database.

“Product informatie management 
maakt grote veranderingen door.”

Wat maakt PIM interessant?

De productintroducties en lifecycles verlopen steeds sneller. Technische informatie dient steeds meer op de consument toegespitst te worden en klanten verwachten meer oplossingen dan producten. Dat maakt het interessant. Product informatie management maakt grote veranderingen door. Internet en mobiele technologie helpen hierbij en stellen ook direct hogere en andere eisen aan de kwaliteit van de informatie.

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Mijn aandacht gaat nu en aankomende tijd zeker uit naar het implementeren van standaarden, denk hierbij aan de ETIM classificatie. Wat ik prettig vind van Technische Unie dat zij mij faciliteren en dat ik de vrijheid heb om zaken zelf op te pakken. De wereld van product informatie management is en blijft uitdagend. Bij Technische Unie blijf ik mijzelf ontwikkelen om deze uitdaging aan te pakken.

Terug naar het overzicht