Human resources & interne communicatie

Onze mensen maken het verschil. Een belangrijke rol voor HR! Duurzaam bijdragen aan het creëren van een inspirerende en gezonde werkomgeving, waarin we optimaal samenwerken en medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat is onze missie.

Samen met interne communicatie vormen we een afdeling, want samen zijn we nog effectiever. De HR en IC professionals dragen als business partner bij aan het realiseren van onze organisatiedoelen. We doen dit vanuit verschillende expertises.

HR adviseurs

Elke adviseur is aanspreekpunt voor een eigen organisatieonderdeel binnen verkoop, logistiek of het centraal kantoor. Daarnaast werk je aan projecten als performance management, digitalisering, verzuim en organisatieontwikkeling.  

Talent acquisition (TA)

De professionals van TA zorgen voor (pro)actief werven en talent development. Dit doen we door het werven, behouden en ontwikkelen van talenten. De arbeidsmarkt is sterk in verandering, vandaar een nieuwe aanpak om ook in de toekomst met de juiste mensen onze doelen te realiseren. Wereldwijd hecht Sonepar ook veel waarde aan het ontwikkelen van talenten (talent development).

Interne communicatie (IC)

Adviseurs van IC dragen bij aan en adviseren binnen projecten en helpen organisatie brede verbinding en ontwikkeling mogelijk te maken, door helder, eerlijk en toegankelijke communicatie. We zijn continu in ontwikkeling, denk aan digitalisering, de transitie naar een matrixorganisatie en de organisatie van diverse events.

Opleiding & ontwikkeling (O&O)

Jezelf ontwikkelen is belangrijk en leuk! We investeren en faciliteren veel in de ontwikkeling van onze mensen. Het team O&O biedt dan ook een uitgebreid trainings- en opleidingspakket, dat aansluit op de wensen van ons bedrijf én op de verdere ontwikkeling van onze medewerkers. We ontwikkelen zelf interne opleidingen en adviseren managers en medewerkers in hun keuzes en zorgen voor maatwerkoplossingen. Er is een ruim extern opleidingsaanbod en in Utrecht zit ons eigen opleidingscentrum voor alle in-company opleidingen.