Submenu

Historie

Historie Technische Unie

Toekenning Lean & Green Award in 2012. Technische Unie behoort tot de eerste 250 bedrijven in Nederland die de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten binnen vijf jaar met 20% reduceren. Daarnaast introduceerden we de Technische Unie App voor de iPad.

In 2011 was de officiële opening van het DPS in Alphen aan den Rijn, door Jan Franssen, Commissaris der Koningin van Zuid-Holland. In dit jaar lanceerden we de mobiele webshop. En certificeerden wij ons voor trede 3 van de CO2 prestatieladder. Onze doelstelling is het behalen van 10% CO2-reductie in 2015.

Technische Unie start in 2009 met de bouw van het Dynamic Picking System (DPS) in het distributiecentrum Alphen aan den Rijn.

In 2007 komt de omzet voor het eerst boven de mijlpaal van 1 miljard euro uit. In 2005 vieren we samen met klanten en leveranciers het 125-jarig bestaan van Technische Unie, de jaaromzet bedraagt dan ongeveer 800 miljoen euro.

Het Franse Sonepar, de grootste distributeur van elektrotechnische apparatuur aan zakelijke klanten in Europa en één van de grootste ter wereld, verwerft in 1982 een meerderheidsbelang in Technische Unie. Vanaf 2000 is Technische Unie 100% dochter van Sonepar.

De website ziet in 1998 het digitale daglicht. In dat jaar fuseert Technische Unie met de bedrijven Schotman en Snikkers. Ook opent het nieuwe Distributiecentrum in Strijen haar deuren.

In 1994 krijgt Technische Unie de Nederlandse Kwaliteitsprijs. Deze prijs is voor bedrijven die meetbare verbeteringen kunnen aantonen op verschillende terreinen.

In 1980 viert Technische Unie haar 100-jarig bestaan. Het nieuwe distributiecentrum in Alphen aan den Rijn, wel zes voetbalvelden groot, wordt feestelijk geopend door ZKH Prins Claus.

De eerste Ondernemingsraad wordt in 1967 geïnstalleerd. Op de agenda staat het aanstellen van een sociaal werkster en het oprichten van het collegialiteitfonds.

Het gaat goed met het bedrijf en ter ere van het 50-jarig bestaan in 1930 wordt de ‘HAGEE-stichting tot verzekering bij ouderdom en overlijden’ opgericht. Nu is deze stichting ons eigen pensioenfonds.

Al in 1880 legt de heer H.C. Heybroek de fundering voor Technische Unie met het oprichten van een ‘Magazijn voor Boheemsch Glas en Lampenartikelen’.

Naar boven

Sonepar Nederland