Organisatie

Technische Unie is een technische groothandel en levert een breed assortiment installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, datacommunicatie, (luxe) sanitair, verwarming en klimaattechniek. Onze klanten zijn bedrijven die actief zijn in branches als installatie (in de woningbouw of utiliteit) industrie, (semi-)-overheid en detailhandel.

Bij ons werken 2.000 collega’s verdeeld over 37 verkoopkantoren, 2 distributiecentra, 22 overslagpunten en het centraal kantoor in Amstelveen.


Technische Unie is een dochter van het Franse familiebedrijf Sonepar.

Het proces van een technische groothandel als Technische Unie

Afdeling inkoop zorgt voor een breed assortiment producten waaruit onze klanten kunnen kiezen. De medewerkers op de verkoopkantoren verkopen deze producten, helpen onze klanten in het servicecentrum en geven zowel persoonlijk als telefonisch technisch advies en productinformatie. Daarnaast maken ze offertes en bestellingen in orde. De klant kan op verschillende manieren bestellen: telefonisch, per fax of online (24 uur per dag bereikbaar).

In onze moderne distributiecentra verzamelen en sorteren we alle bestellingen die we vervolgens bij onze regionale overslagpunten bezorgen. Daar regelen medewerkers dat de juiste orders op de juiste volgorde de vrachtwagens in gaan. Dagelijks zijn zo’n 240 groene vrachtwagens onderweg om de producten op de gewenste locatie af te leveren. Vandaag besteld is morgen geleverd!

Onze medewerkers op afdelingen als inkoop, verkoop, logistiek, productinformatie, communicatie & marketing, ICT en P&O zijn stuk voor stuk belangrijke schakels in onze dienstverlening. Samen hebben we dezelfde drijfveer: tevreden klanten.

Kerncijfers

8,1 voor algemene tevredenheid (medewerkeronderzoek 2013)
5000  gevolgde cursusdagen via ons eigen opleidingscentrum
60.000 orderregels per dag in onze distributiecentra
280.000 artikelen direct te leveren van 1.200 leveranciers